Optimaliseer je houding met een bikefitting

Het doel van een bikefitting is de fiets zodanig af te stellen dat deze past bij jouw lichaam. Voor de bikefitting zal Jan Willem (afgestudeerd fysiotherapeut) met jou doornemen wat jouw wensen zijn voor de bikefitting. Wil jij efficiënter trappen, heb je klachten? Jouw wensen in combinatie met de resultaten uit het lichamelijk onderzoek zullen verwerkt worden in het afstellen van jouw fiets. 

Ten eerste wordt er naar de stand van de schoenplaatjes gekeken en of je baat kunt hebben bij inlegzooltjes. Vervolgens kijken we met behulp van drukmeting of je huidige zadel bij jou past of dat er een beter alternatief is. Het zadel dat het beste bij jou past wordt vervolgens op de juiste wijze afgesteld. Tenslotte wordt er gekeken naar de afstelling van het stuur.  Denk hierbij aan lengte stuurpen, breedte van het stuur maar ook de vorm van de beugel of de stand van de shifters.  

Heb jij al een bikefitting ingepland? Vergeet dan niet om je fiets, fietsshirt (kort), fietsbroek (kort) en fietsschoenen mee te nemen. Nog geen bikefitting ingepland? Neem dan contact met ons op.

Tijdens een bikefitting maken we gebruik van de volgende merken:

  • SQ Lab
  • Prologo
  • Syncros
  • BikeFit
Bikefitting
209 120 minuten
Positionering voeten
Afstelling zadel en stuur
Afstelling fiets
Uitgebreide analyse
Bikefitting Bike Emotions