Optimaliseer je houding met een bikefitting

Het doel van een bikefitting is de fiets zodanig af te stellen dat deze past bij jouw lichaam. Voor de bikefitting zal Jan Willem (afgestudeerd fysiotherapeut) met jou doornemen wat jouw wensen zijn voor de bikefitting. Wil jij efficiënter trappen, heb je klachten? Jouw wensen in combinatie met de resultaten uit het lichamelijk onderzoek zullen verwerkt worden in het afstellen van jouw fiets. 

Ten eerste wordt er naar de stand van de schoenplaatjes gekeken en of je baat kunt hebben bij inlegzooltjes. Vervolgens kijken we met behulp van drukmeting of je huidige zadel bij jou past of dat er een beter alternatief is. Het zadel dat het beste bij jou past wordt vervolgens op de juiste wijze afgesteld. Tenslotte wordt er gekeken naar de afstelling van het stuur.  Denk hierbij aan lengte stuurpen, breedte van het stuur maar ook de vorm van de beugel of de stand van de shifters.  

Heb jij al een bikefitting ingepland? Vergeet dan niet om je fiets, fietsshirt (kort), fietsbroek (kort) en fietsschoenen mee te nemen. Nog geen bikefitting ingepland? Neem dan contact met ons op.

Tijdens een bikefitting maken we gebruik van de volgende merken:

  • SQ Lab
  • Prologo
  • Syncros
  • BikeFit

Bikefitting door Jan-Willem

Jan Willem zit sinds zijn 14e op de racefiets en mountainbike. Enkele jaren geleden zijn daar hardlopen en zwemmen aan toegevoegd en is hij In de weekenden te vinden bij triatlon wedstrijden, bij voorkeur de langere afstanden. Zijn hoogtepunt was deelname aan het WK Ironman op Hawaii in 2022. Op zijn 16e is hij begonnen als mechanieker bij verschillende shops en merken. Ook tijdens zijn studietijd is hij altijd werkzaam gebleven in de race en mountainbike wereld. Tijdens zijn opleiding bewegingswetenschappen heeft hij de switch gemaakt naar de opleiding fysiotherapie om zijn kennis te gebruiken op een meer praktische wijze. Sindsdien is hij ook vaste kracht bij Bike Emotions en is gestart met bikefitting. Als fysiotherapeut heeft hij veel gewerkt met sporters en patiënten met klachten aan heup, knie en enkel. Deze kennis komt zeer goed van pas tijdens bikefitting.

Na enkele jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut heeft hij besloten om zijn passie te volgen en full time te kiezen voor Bike Emotions. Naast bikefitting is Jan Willem het aanspreekpunt binnen Bike Emotions voor suspension onderhoud.

Jan-Willem Welberg
Bikefitting
209 120 minuten
Positionering voeten
Afstelling zadel en stuur
Afstelling fiets
Uitgebreide analyse
Bikefitting Bike Emotions